Çoruma 13 milyon liralık yeni terminal

Çoruma 13 milyon liralık yeni terminal -Çorum Belediyesince başlatılan proje kapsamında 55 bin metrekare alana inşa edilen şehirler arası otobüs terminali önümüzdeki yıl hizmete açılacak


ÇORUM (A.A) - Çorumda yapımı devam eden ve 13 milyon liraya mal olacak yeni terminalin, yaklaşık bir yıl sonra hizmete açılacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candanla beraber, çevre yolundaki gıda toptancılar sitesi karşısında yapımı devam eden şehirher arası otobüs terminalinin inşaat çalışmalarını inceledi.
     Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Külcü, 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 55 bin metre karelik alan üzerine inşa edilen yeni terminalin, kentin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede projelendirildiğini söyledi.
     Terminal projesinin 13 milyon liralık bütçesi bulunduğunu ifade eden Başkan Külcü, şöyle konuştu:
     "Yeni terminal projesi, seçimlerde verdiğimiz sözlerden birisiydi. Bu proje, gerçekten Çorum için en acil ihtiyaçların başında yer almaktadır. Hazineden aldığımız arazi üzerine inşa ettiğimiz terminalin projesi, tümüyle belediye mimarlarımız tarafından hazırlanmış ve mimari özellikleri bakımından Türkiyede bir benzeri bulunmamaktadır. Kentin gelecek 100 yılını düşünerek inşa ettiğimiz terminalin, yaklaşık 1 yıl sonra hizmete açılması planlanıyor. Burası hizmete girince şehirler arası otobüslerin yanı sıra ilçe ve köy minibüsleri de tek bir noktadan hareket edecek."
     Uzun yıllardır hizmet veren mevcut terminalin birçok açıdan yetersiz kaldığını ve gelişen Çoruma yakışmadığını vurgulayan Külcü, "Halen aktif olarak kullanılan terminalden 2012 yılında 100 binden fazla otobüs ve minibüs giriş-çıkış yapmış ve 938 bin 500 kişi yolculuk yapmıştır. Hizmet alan yolcu sayısının yıl sonunda 1 milyona çıkacağını göz önünde bulundurursak yeni bir terminalin ne kadar elzem olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu.
     Yeni terminalin, mevcut terminalden 5 kat daha büyük olacağını anlatan Külcü, mevcut terminalde yer almayan restoran, kafeterya, hediyelik eşya satış alanları gibi birçok eksikliğin yeni projede yer bulacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çoruma 13 milyon liralık yeni terminal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER