Çorumdaki göletlere 38 bin adet pullu

Çorumdaki göletlere 38 bin adet pullu sazan balığı bırakıldı


ÇORUM (A.A) - Çorumdaki göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında 38 bin adet pullu sazan balığı bırakıldığı bildirildi.
     Çorum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamada, ülkede yaşayan insanların zengin proteinli besinlerle beslenmesi, yöre halkının sportif ve dinlenme amaçlı amatör balıkçılık yapması için göletlerin balıklandırılmasının önemli olduğu belirtildi.
     Açıklamada, Balıklandırma programı kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden Çoruma 38 bin adet pullu sazan yavrusu getirildiği ve göletlere dağıtıldığı kaydedildi.
     Balık bırakılan göletlerde balıkların büyümesi için 2 yıl boyunca avlanmanın yapılmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kentimizdeki Hamamlıçay göletine 6 bin, Şendere göletine 10 bin adet, Mecitözündeki Emirbağ göletine 6 bin, Köprübaşı göletine 8 bin adet ve Alacadaki Soğucak göletine 8 bin adet olmak üzere toplam 38 bin adet pullu sazan balığı yavrusu bırakılmıştır. Son üç yılda ise 15 gölete 147 bin adet pullu sazan balığı bırakılmıştır. Göletler incelenerek bu balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Vatandaşlarımız tarafından yasak avcılığa karşı ciddi bir duyarlılık vardır. Balık atılan göletlerde balıkların büyümesi için 2 yıl boyunca balık avlanılmaması konusunda gerekli duyarlılığın gösterileceğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Çorumdaki göletlere 38 bin adet pullu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER