Çorum, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Çorum, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor -Tertip Komitesi Başkanı Karabulut: Şehir stadyumumuzu 20 bin kişiyi kabul edecek şekilde hazırlıyoruz, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz (Fot


ÇORUM (A.A) - Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Çorum Komite Başkanı Nurettin Karabulut, Şehir stadyumumuzu 20 bin kişiyi kabul edecek şekilde hazırlıyoruz, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz dedi.
     Karabulut, 10uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Çorum ayağının ön hazırlıkları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, 6 Haziranda 35 ülkeden 70 Türkçe sevdalısı öğrencisinin katılımıyla etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
     Bu yıl etkinliklerin 135 ülkeden bin 500 öğrenciyle gerçekleştirileceğini belirten Karabulut, Çoruma gelecek yabancı öğrencileri de kentte Çorum Belediyesi ile Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneğinin katkılarıyla ağırlayacaklarını kaydetti.
     Misafir 70 öğrenciyi kentte ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Karabulut, Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Şehir stadyumumuzu 20 bin kişiyi kabul edecek şekilde hazırlıyoruz, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz. Davetiyelerimiz şimdiden tükendi. Çorumlular hazır, biz komite olarak hazırız, artık ufukta Türkçe sevdalıları gençlerimizi gözlüyoruz. Çevre iller ve ilçelerden yoğun talep var. Tahminen 40 bin kişinin kentimizdeki olimpiyat heyecanını paylaşmasını bekliyoruz diye konuştu.
     (ESM-İSM)
<< Önceki Haber Çorum, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER