Çorum Belediyesinin yeşillendirme çalışmaları

Çorum Belediyesinin yeşillendirme çalışmaları


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesince yeşillendirme çalışmaları kapsamında kentin çeşitli yerlerine 300 bin çiçek ile 85 bin süs çalısı dikileceği bildirildi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada, son 4 yıl içinde kente önemli yeşil alan ve park kazandırdıklarını belirterek, havaların ısınmasıyla birlikte mevsimlik çiçek dikimine başladıklarını söyledi.
     Çalışmalar kapsamında bu yıl için önceliği Gazi ve İnönü Caddelerine vereceklerini ifade eden Külcü, kentin değişik bölgelerindeki refüj ve dikim alanlarına 33 bin ateş fidanı, 13 bin gaura, 8 bin sarı papatya, 5 bin altuni taflan, 10 bin berberis, 8 bin lavanta, 8 bin biberiye olmak üzere toplam 85 bin süs çalısı ile değişik türde 300 bin adet çiçek dikileceğini kaydetti.
     Başkan Külcü, "Çorumu, çiçekler ve değişik ağaç çeşitleri ile rengarenk bir şehir haline getiriyoruz. Her mahalleye yaptığımız büyük parklarla kentimiz yeşil örtüyle örülüyor. Yaşanabilir ve yeşille iç içe olan bir kent için çalışıyoruz. Çorum, artık gül kokusuyla, çiçek kokusuyla ve güzellikleriyle anılan, anlatılan bir kent haline geldi" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediyesinin yeşillendirme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER