Çorum Devlet Hastanesinin araştırma hastanesine dönüştürülmesi

Çorum Devlet Hastanesinin araştırma hastanesine dönüştürülmesi -Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan: Hastanemizin deneyimi ve altyapısı ile üniversitemizin bilimsel çalışmalarının birleşmesi sonucu sağlık kalitesi daha da artaca


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hastanemizin deneyimi ve altyapısı ile üniversitemizin bilimsel çalışmalarının birleşmesi sonucu sağlık kalitesi dana da artacak dedi.
     Alkan, Çorum Devlet Hastanesinin adının, Sağlık Bakanlığı-Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, üniversitenin devreye girmesiyle tıptaki büyük ilerlemelerin kentteki sağlık hizmetlerine yansımasının daha hızlı olacağını belirtti.
     Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinin 2006 yılında kurulduğunu ve öğrencilerin eğitimlerine Gazi Üniversitesinde devam ettiğini anımsatan Alkan, tıp fakültesinin Çorum ve üniversite için gerekliliği ile ilgili göreve geldikleri günden bu yana yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
     Çalışmalar sonucunda 3 bölüm ve 44 anabilim dalı kurulması için gerekli izinlerin alındığını belirten Alkan, şunları kaydetti:
     Bu bölümler için akademik kadro aktarımları gerçekleştirilerek gerekli adımlar atıldı. Kısa süre önce Çorum Valiliği ile üniversitemiz arasında imzalanan protokol yürürlüğe girmiş ve hastanemiz araştırma hastanesine dönüşmüştür. Hastanemizin deneyimi ve altyapısı ile üniversitemizin bilimsel çalışmalarının birleşmesi sonucu sağlık kalitesi daha da artacak. Kentimizde henüz çözüm imkanı sunulmayan çeşitli sağlık sorunları çevre şehirlere gidilmeksizin çözüme kavuşacak. Hastanemiz için ilk profesör alımımızı gerçekleştirdik. Dahiliye alanında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen hocamız görevine başlamıştır. Bundan sonra daha hızlı ilerleme sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER