Çözüm süreci

Çözüm süreci -TSD Malatya Şube Başkanı Koyun, sürece destek verdiklerini bildirdi


MALATYA (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, engelliler olarak çözüm sürecine destek verdiklerini bildirdi.
     Koyun, yaptığı yazılı açıklamada, onlarca yıldır Türkiyede yaşanan terör olayları nedeniyle dökülen kanlara, verilen şehitlere, kolunu, bacağını, gözünü kaybeden gazilerin yaşadığı dramlara ve akıtılan gözyaşlarına karşı engelliler olarak duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade etti.
     Toplumun duyarlı insanları olarak engellilerin, oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarının engelliliğin önlenmesi konusunda yoğun çaba harcadığını hatırlatan Koyun, diğer taraftan terör sebebiyle binlerce insanının engelli camiasına katıldığını vurguladı. Koyun, şöyle devam etti:
     "Bu minvalde, aziz milletimizin her zaman bağrına bastığı, yeri geldiğinde bir dilim ekmeğini paylaştığı bizler, milletimizi ve vatanımızı çok seviyoruz. Tek arzumuz insanlarımızın birinin bile zerre kadar dahi kalbinde keder, gönlünde tasa, zihninde belirsizlik, bedeninde de dert olmamasıdır. İşte bu nedenle bizler Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin başlatmış olduğu insanların yaşamasını amaçlayan çözüm süreci çalışmalarını, her türlü siyasi, kişisel ve örgütsel kaygıların dışında tamamen insani nedenlerle destekliyoruz."
     Hükümetin bu konuda alacağı her kararın arkasında olduklarını vurgulayan Koyun, "Temenni ederiz ki en hızlı şekilde bu çalışmalar başarıyla tamamlanır ve çözüm süreci sağlıklı bir şekilde barışla sonuçlanır ve bir daha analar ağlamaz, yuvalar yıkılmaz, çocuklar yetim kalmaz ve insanlar engelli olmaz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER