Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şanlıurfada sürece destek amacıyla Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği kuruldu -Genel Başkan Karataş: -"Yaptığımız toplantılar esnasında bireysel çalışmalarımıza katılım isteğinin yoğun olması, bizi dernek çatıs


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada çözüm sürecine destek amacıyla Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği (TUB-DER) kuruldu.
     Genel Başkan Kenan Karataş, Karaköprü beldesindeki dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, daha önce görev yaptığı CHP Karaköprü belde başkanlığı görevinden, partisinin çözüm sürecine ilişkin tavrı nedeniyle istifa ettiğini hatırlattı.
     Çözüm sürecine destek sağlamak amacıyla ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Karataş, şöyle konuştu:
     "Yaptığımız toplantılar esnasında bireysel çalışmalarımıza katılım isteğinin yoğun olması, bizi dernek çatısı altında toplamaya itmiştir. Bu bağlamda daha aktif olabilmek için dernek kurma yönünde yaptığımız başvuru kabul edilmiştir. TUB-DER, Türkiyede barış ve çözüm sürecine katkı ve destek sağlamak amacıyla kurulmuş ilk dernek olması dolayısıyla önem arz etmektedir."
     Karataş, süreçle beraber Türkiyede barış ve huzur ortamının pekişmeye başladığını söyledi.
     Dernek olarak çözüm sürecine tam destek verdiklerini ifade eden Karataş, toplumsal barışın ve huzurun sağlanmasına yönelik faaliyetlerde bulunacaklarını kaydetti.
     Karataş, çalışmalarına, sürece destek çağrısında bulunmak için sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri ziyaret ederek başlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER