Çözüm süreci

Çözüm süreci -Mardinde 14 sivil toplum kuruluşu temsilcisi çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı


MARDİN (A.A) - Mardinde 14 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi.
     Mardin Sanayi ve Ticaret Odasında (TSO) bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları, çözüm sürecine herkesin destek vermesi ve provokasyonlara prim verilmemesini istedi.
     Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, yıllardır süren ve kronikleşmiş Kürt sorunu nedeniyle bölgede tahribatın boyutlarının her geçen gün biraz daha büyüdüğünü söyledi.
     Türkiyenin artık kalıcı bir barışa ihtiyacı olduğunu belirten Tutaşı Şuana kadar şöyle veya böyle bir türlü çözümlenmemiş olan bu sorunun yarattığı sosyo politik ve sosyo ekonomik sonuçlar herkesi ve her kesimi uzun uzun düşünmeye ve çözümü için bir taraftan destek vermeye zaruri kılmıştır. Senelerdir birlikte yaşamış olan bu toplumun bundan böyle anaların kızların gelinlerin daha fazla gözyaşı dökmesine çocukların yetim bırakılmasına seyirci kalma hakkı yoktur diye konuştu.
     Geçmişte bu sorunun bir boyutu olarak özellikle bölge insanının çok büyük bedeller ödediğini ifade eden Tutaşı, binlerce insanın evinden ve köyünden olduğunu belirtti.
     Terör olayları nedeniyle çok büyük ekonomik kayıpların yaşandığını bildiren Tutaşı, şunları söyledi:
     Huzur ve güvenlik nedeniyle yatırımlar durdu. Güneydoğunun özelinde Türkiye genelinde maddi ve manevi anlamda ne denli bedeller ödendiğini bir kez daha görebiliriz. Bir süredir başlatılan ve çeşitli kulvarlarda çalışması sürdürülmekte olan bu süreç Kürt sorununun bir an önce sonlandırılmasını, bölgeye huzur ve güvenliğin gelmesini arzulayan bizleri üst düzeyde memnun etmiştir. Ancak bazı davranışların süreci olumsuz yönde etkilemekte olduğuna üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Siyasi iradenin de bu süreçte müdahil olması kaçınılmazken muhalefet partilerinin konuya ilgisiz kalması, bizleri derinden üzmektedir. Bizler Mardinde bulunan meslek odaları temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak yürütülmekte olan bu sürecin destekleyicisi olduğumuzu bir görev olarak gördüğümüzü kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER