Çözüm süreci

Çözüm süreci -Eski Dışişleri Bakanı Yakış: -"Bu gelişme Cumhuriyetin kurulmasından sonraki en büyük kabuk değiştirme hamlesidir"


DÜZCE (A.A) - Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, çözüm sürecinin Cumhuriyetin kurulmasından sonraki en büyük kabuk değiştirme hamlesi olduğunu söyledi.
     Yakış, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecinde geriye dönüşün mümkün olmadığını savundu.
     Türkiyenin bu süreçte hiçbir şey kaybetmeyeceğini vurgulayan Yakış, Türkiye, güçlü kalabildiği sürece eyalet sistemine bir korku projesi gösterilmesine gerek yoktur dedi.
     Yakış, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istediklerini belirterek, PKKlıların silahlı mı, silahsız mı çekileceği şeklinde konuşmaların benim nazarımda hiçbir önemi yoktur. Bu dava çözülmediği taktirde yine onları silahlandıracak başka dış mihraklar bulunacaktır. Önemli olan çözümün başarıya ulaşmasıdır diye konuştu.
     Türkiyenin Ortadoğuda büyük aktör olacağını dile getiren Yakış, şunları kaydetti:
     Türkiye, kendi toprakları dışında çalıştığı zaman deniliyor ki Sen, ilk önce kendi Kürt sorununu çöz, ondan sonra başka işlerle uğraş. Onun için bu sorunun çözümü Türkiyenin Ortadoğuda büyük bir güç olacağını gösteriyor. Bu gelişme Cumhuriyetin kurulmasından sonraki en büyük kabuk değiştirme hamlesidir.
     Yakış, hükümetin Suriye konusunda tek taraflı çözüme yaklaşmaması gerektiğini savunarak, Rejimle ilişkisini kesmemesi gerekir. ABD, Suriye muhalefetine yardım konusunda frene bastı. Türkiyenin Beşar Esed ile görüşmemesi uluslararası camiada yalnız kalmasına neden olur şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Soner Şen / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER