Çözüm süreci

Çözüm süreci -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Kendi aramızda kavga ederek, ayrışarak, birlik ve beraberliğimizi bozarak bir yere varamayız


İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kendi aramızda kavga ederek, ayrışarak, birlik ve beraberliğimizi bozarak bir yere varamayız dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin değerler zengini bir ülke olduğunu söyledi. Bunun gerçekleşmesinde büyük Önder Mustafa Kemal Atatürke borçlu olunduğunu belirten Müezzinoğlu, Atatürkün zor şartlarda cesaretiyle, azmiyle, milli ruhla milleti derleyip toparladığını ve genç cumhuriyeti kurduğunu ifade etti.
     Büyük bir millet olmanın zenginliğinin Çanakkale ve İstiklal harbinde görüldüğünü ancak ondan sonraki süreçte zaman zaman bazı olumsuzlukların yaşandığını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     Birileri, bizi büyük millet idealimizden ayrıştırmak için anlamsız sorunları önümüze getirdi. Üniversitelerde sağ sol çatışmalarıyla bu ülkenin yaklaşık 6-7 bin genci birbirine öldürtüldü. Arkadan senaryoyu karagöz hacivat oyunu gibi oynatanlar belliydi ama gösterilmiyordu. Komünizm, faşizm geliyor diye bu milletin gençlerini karşı cephelere yerleştirerek çatıştırdılar ve yok ettiler.
    
     -Çanakkale, İstiklal harbi ruhuna ihtiyacımız var-
    
     Mustafa Kemal Atatürkün muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir hedef gösterdiğini, bu hedef doğrultusunda birlik ve beraberliğe, Çanakkale, İstiklal harbi ruhuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Kendi aramızda kavga ederek, ayrışarak, birlik ve beraberliğimizi bozarak bir yere varamayız. Tam aksine bize miras bırakılan bu bütünlüğü de koruyamayız. 75 milyonun kardeşliğini, birlik beraberliğini, geleceğe güçlü bir yolculuk yapabilmeyi insanlarımızı korkutarak değil birbirimizi severek, güvenerek, birlikte güç olduğumuza inanarak bu yolculuğu yapmamız lazım. Bunu başardığımız zaman Türkiye sadece bölgesinde değil dünyada farklı bir noktaya gelecek. Bunu başarmamız içerde ve dışarda bazılarının işine gelmiyor. O bazıları da bu milletle yine eskiden olduğu gibi oynamaya çalışıyor. Bu anlamda başarılı da oldular ama artık bu fırsatı vermemeliyiz. Edirne ne kadar bizimse Hakkari de o kadar bizim.
     Edirneli bizim için ne kadar değerliyse Hakkarili de bizim için o kadar değerli ve önemli. Aramızda yanlış yapanlara, hukuksuzluk yapanlara, vatan hainlerine yer yok. 75 milyonu kucaklamak, bana yapılmasını istemediğim hiçbir yanlışı hiçbir vatandaşa yapmamak, bana yapılmasını istediğim her türlü iyiliği güzelliği 75 milyona yapabilmek bizim kardeşlik duygumuzun, Çanakkale ruhunun bir değeridir, misyonudur ve büyük önderi başarıya götüren yolculuktur. Bu başarının çözüm sürecinde kendi iç kavgamızı kendi iç sorunumuzu, bu millete bedel ödeten değil bu milleti geleceğe güçlü taşıyan bir yolculuğa taşımamız lazım.
     Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ayrıca herkesi seven, değer veren, kucaklayan, birlikte güç olmayı hedefleyen bir anlayışla bu yolculuğu yapma azmi ve kararlılığını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan - Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER