Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: -"Bu süreç olumuz bir şekilde noktalanırsa bu tablo, bu yaklaşım Türkiyeyi uluslararası camiada olağanüstü güç durumlar içerisinde bırakacaktır"


DENİZLİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç olumuz şekilde noktalanırsa bu tablo, bu yaklaşım Türkiyeyi uluslararası camiada olağanüstü güç durumlar içerisinde bırakacaktır" dedi.
     Keskin, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Denizlide gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin sağlıklı ve doğru işleyebilmesi için iktidarın söylemini, partiler arası ve insan ilişkilerini olgun ve seviyeli bir düzeyde sürdürmesi gerektiğini ifade etti.
     CHPnin bu olumsuzlukların yaşandığı ülkelerde izlenen yöntemi dikkate alarak sürecin çözümüyle ilgili önerilerde bulunduğunu belirten Keskin, "Başbakan bu öneriyi elinin tersiyle iterek, olumsuz bir tavrın içerisine girdi diye konuştu.
     Keskin, akil insanların, çözüm sürecinde başarılı olabilmesi için çözüm reçetesinin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.
     "Akil insan geçmişiyle, birikimiyle, üretkenliğiyle toplumda saygınlığı olan insandır" diyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu açından bakıldığında akil adamların atanması bile rahatsız edecek düzeydedir. Akil adam olarak görev yapan insanların gittikleri yerleşim alanlarında neyin çözülmek istendiğini, nasıl bir formül olduğunu ve üretilişi konusunda bilgileri var mıdır- Akil adamlar çözümün ana eksenini bilmezse, neyin alındığını ve neyin verildiğini bilmezse vicdanen bu çözüm sürecine nasıl destek olun diyeceklerdir."
     CHPnin barışı istediğini fakat, ulusal ve coğrafi bütünlükten hiçbir taviz verilmemesini, anayasanın başlangıçtaki ilk dört maddesinin korunması gerektiği vurgulayan Keskin, "Bunlara zarar vermeyecek, Türkiye Cumhuriyeti devletini uluslararası süreçte zorluk içerisinde bırakmayacak çözüme varız. Bu süreç olumuz bir şekilde noktalanırsa bu tablo, bu yaklaşım Türkiyeyi uluslararası camiada olağanüstü güç durumlar içerisinde bırakacaktır" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER