Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -"Gelecekte bütün ülkelerin, belki de kendi içinde karşı karşıya kaldığı problemleri çözme konusunda uygulayabilecekleri bir yöntem olarak ciddi bir adım" -"Bu adımdan sonra


KOCAELİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çözüm sürecine ilişkin, "Gelecekte, bütün ülkelerin belki de kendi içinde karşı karşıya kaldığı problemleri çözme konusunda uygulayabilecekleri bir yöntem olarak ciddi bir adım" dedi.
     Partisinin İl Gençlik Kollarınca Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren Soylu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     "Başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalar rafa mı kaldırıldı-" sorusu üzerine Soylu, bütün çalışmaların demokrasi ve insanların yaşam standartlarını yükseltmek için yapıldığını söyledi.
     "Yeni anayasa, Büyükşehir Yasası, kentsel dönüşüm, başkanlık sistemi rafa mı kaldırıldı- Hayır" diyen Soylu, çözüm sürecinin asrın adımı olarak nitelendirildiğini vurguladı.
     Çözüm sürecini herkesin çok önemli gördüğünü belirten Soylu, "Gelecekte bütün ülkelerin, belki de kendi içinde karşı karşıya kaldığı problemleri çözme konusunda uygulayabilecekleri bir yöntem olarak ciddi bir adım. Bu adımdan sonra her beraber, ortak bir yaşam felsefesi ortaya koymamız lazım. Yani bir sistem ortaya koymamız lazım " şeklinde konuştu.
     Soylu, yeni sistemi yeni anayasa ve reformlarla gerçekleştireceklerini kaydetti.
    
     -"Gideceğimiz hedef bellidir, modern demokratik devlet"-
    
     Başkanlık sistemi ve yeni anayasa tartışmasının devam ettiğini anımsatan Soylu, söz konusu adımların hayat standartlarının iyileştirilmesi, Türkiyenin 21. yüzyılda dünya ülkeleriyle rekabet edebilmesi ve insanlığın onuru için atıldığını söyledi.
     Yapacak çok işleri olduğuna dikkati çeken Soylu, "Gideceğimiz hedef bellidir, modern demokratik devlet" ifadesini kullandı.
     Soylu, yeni anayasada birçok maddenin tartışıldığını, hükümet sisteminin de konuşulduğunu vurgulayarak, ülkeyi en doğru şekilde yönetmek istediklerini dile getirdi.
     Türkiyenin en iyi modeli belirlemesini arzu ettiklerini anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Parlamenter sistemin birtakım sakıncalarını, ülkeye maliyetlerini hep birlikte gördük. Bu maliyetleri gördükten sonra yapılabilecek tek şey, bu maliyetleri bertaraf edebilecek yeni bir sistemle karşı karşıya kalmak. Bizim önerimiz çok açık, çok cesur, çok net. Türkiyeyi etkin, çabuk, rasyonel, demokratik bir yönetime kavuşturabilecek bir öneridir.
     Yaşadığımız bu sistemden çok daha iyi bir öneri getirebileceklerse, elbette bunu tartışırız."
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER