ÇÜde Hasat Bayramı yapıldı

ÇÜde Hasat Bayramı yapıldı


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesinde Hasat Bayramı gerçekleştirildi.
     Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, verimli topraklara sahip Çukurovanın Anadolu ve Ortadoğu için çok değerli olduğunu söyledi.
     Hasat bayramına katılanlara teşekkür eden Terzioğlu, bayramın hayırlı olmasını diledi.
     Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök ise büyük emekle yetiştirdikleri ürünleri toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Gök, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin 1972 yılında yaklaşık 10 bin dekarlık alanda üniversite kampüsünde oluşturulduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz ve fakültemiz araştırma ve uygulama çiftliği, Çukurova yöresinin tarımsal üretimle ilgili gereksinim duyduğu araştırmalara ev sahipliği yaptığı gibi GAP Bölgesi ve KKTCde yürütülen tarımsal araştırmalara da büyük hizmet ve destek vermiştir. Buğday insanoğlu için nimettir, kutsaldır. Buğdaysız tarım, tarımsız iktidar olunmaz. Geleceğin iktidar toplumları toprağına, tarımına sahip çıkabilen toplumlar olacaktır.
     Konuşmalarının ardından program, buğday biçilmesi ve misafirlere geleneksel hasat bayramı yemeğinin ikramıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber ÇÜde Hasat Bayramı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER