CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, basın

CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, basın mensuplarıyla bir araya geldi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Kocacık, kentte görev yapan basın mensuplarıyla personel yemekhanesinde buluştu. Görevde yaklaşık 5 ayı geride bıraktığını ifade eden Kocacık, ilk olarak akademik kadro sorununu çözüme kavuşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Kadro mağduriyetlerini 3 ilanla çözüme kavuşturduklarını ve 127 kadro ilanı verdiklerini dile getiren Kocacık, Toplam personel sayımızın 680 olduğu düşünüldüğünde, 127 iyi bir rakam. Kadro alımlarının devamı da gelecek dedi.
     Yemekhane ve kantinde satılan ürünlerin fiyatlarıyla ilgili düzenleme yaptıklarını aktaran Kocacık, düzenlemenin ardından şikayetlerin sona erdiğini bildirdi.
     Kocacık, kütüphanenin çalışma saatinin 22.00ye kadar uzatıldığını belirterek, Yeni kadroyla bu süreyi daha da ileriye çekebileceğiz. Yine İletişim Fakültesi, öğrenci gazetesi çıkarma hazırlığında. Bu gazete basım aşamasına geldi diye konuştu.
     CÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde de modernizasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kocacık, şunları kaydetti:
     Yenileme çalışmaları için 3,5 milyon ek bütçe talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi. Parayı, ameliyathanelerimizin modern standartlara uygun hale getirilmesi için harcayacağız. Yeni hastane binası yapacağız. Yaklaşık 40 bin metrekare olacak. Kompleks bir bina düşünüyoruz. Çok modern bir hastaneyi Sivasa kazandırmak istiyoruz.
     Kocacık, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve diğer projeler hakkında da bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Merve Topuz / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, basın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER