Çubukta Fidan Üretim Teknikleri ve Bahçıvanlık

Çubukta Fidan Üretim Teknikleri ve Bahçıvanlık Kursu Açılıyor


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, ilçede Fidan Üretim Teknikleri ve Bahçıvanlık Kursu açılacak.
     Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Çubuk Halk Eğitim Merkezinin ortak çalışması ile düzenlenecek kursta, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı seralarda 96 saat boyunca, kursiyerlere meyvecilik, sebzecilik, budama teknikleri, üretim, çelik fidan yetiştiriciliği, zararlılarla mücadele gibi konularda teorik ve pratik eğitim verilecek.
     Eğitimler Peyzaj Mimar Zehra Betül Bayraktar Çarmuk ve Orman Mühendisi Abdullah Erbek tarafından verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da takdim edilecek.
     Kursa katılmak isteyenlerin, Çubuk Halk Eğitim Merkezine 11 Haziran 2012 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat edebilecekleri belirtildi.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçede son zamanlarda tarım ile ilgili yapılan projelere ve yatırımlara destek vermek amacıyla bu kursu açacaklarını ifade etti.
     Özden, kursların talepler doğrultusunda devam edeceğini belirterek, Kursiyerlere verilecek mesleki eğitim ile fidan yetiştiriciliği ve bahçıvanlık alanındaki kalifiye eleman eksikliği az da olsa giderilmiş olacak ve bu insanlarımızın iş bulma, kendi işini kurma imkanları kolaylaşacak dedi.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Çubukta Fidan Üretim Teknikleri ve Bahçıvanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER