Çubukta 24. Vergi Haftası etkinlikleri

Çubukta 24. Vergi Haftası etkinlikleri


ANKARA (A.A) - Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşkın, 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Lokman Özdeni ziyaret etti.
     Taşkın, ziyarette, vergi bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını, vergi direncini düşüren en büyük etkenin, yerel idarecilerin yaptığı çalışmaların halk tarafından beğenilmesi olduğunu söyledi.
     Taşkın, Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan vergi haftasının bu yıl 24. yılını kutluyoruz. Bu anlamda ilçede yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda da Çubukun, vergi toplamada iyi durumda olduğunu düşünüyoruz. 2012 yılında Türkiye ortalamasının üzerinde bir tahsilat gerçekleştirirken, 2013 yılında da inşallah bu durum devam edecek. Bu hafta boyunca mükelleflerimize ve öğrencilere yönelik çeşitli etkinliklerimiz olacak dedi.
     Özden ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.
     Başkan Özden, şöyle konuştu:
     Vergi çalışanları olmazsa vergi toplanamaz. Zor bir görev ifa ediyorsunuz. Vergi daireleri kamunun çalışması ve devletin devamlılığını sağlayan çok önemli bir kurumdur. Bana göre devlet çarkının dönmesini sağlayan en önemli unsurdur. Biz bugün burada güzel hizmetler yapabiliyorsak toplanan vergilerden dolayıdır. Bugün Türkiyede çok hızlı bir değişim var. Bu değişim kamuda da yaşanıyor. Piyasada var olan müşteri memnuniyeti ilkesi artık kamuda da yaşanmaya başladı. Artık vergi toplarken de vatandaşlara sizlerin yaptığınız gibi farklı bir anlayışla yaklaşılıyor. Vatandaşlar ödedikleri vergilerin nereye gittiğini bildikleri zaman gönül rahatlığı ile vergilerini ödüyorlar. Bugün artık insanlarımız ödedikleri vergilerin kendilerine hizmet olarak geldiğini görüyorlar ve biliyorlar.
     Etkinlikler çerçevesinde Vergi Dairesi Müdürü Taşkın ve beraberindekiler ilçe esnafını ziyaret ederek, karanfil dağıttı.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
<< Önceki Haber Çubukta 24. Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER