Çubukta Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar

Çubukta Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar


ANKARA (A.A) - Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Beypazarında eğitim öğretim faaliyetinin markalaşmaya doğru bir yol aldığını ifade eden Toprak, kazanılan başarıların yeni çalışmalarla oluştuğunu ve ÖSSde bin 147 öğrencinin 661inin üniversitelere yerleştiğini, SBSde de bin 623 öğrencinin 681inin Anadolu liselerine yerleştirildiğini belirtti.
     Çalışmalar kapsamında 1 endüstri meslek lisesi, 42 yeni derslik, 1 kız pansiyonu ve 4 yeni okulun donanımının yeniden yapılırken, 47 okulun da tadilatının yapıladığı bilgisini veren Toprak, şunları söyledi:
     Beypazarına 2 yıl içinde 136 derslik kazandırılmış, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında 10 dönüm arsa bağışı alınarak bu arsa üzerine 24 derslikli ilköğretim kurumları yapılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır. Ayrıca 2013 yatırım programı kapsamında Yavuz Selim Mahallesinde 15 vatandaştan arsa bağışı alınmış ve 24 derslikli ortaokul yapılması planlanmıştır. Cumhuriyet Mahallesinde ise öğretmen Evi Derneğinden yaklaşık 2 dönümlük arsa bağışı alınarak 24 derslikli ortaokul yapılması planlanmıştır. Böylece ilçemizde ilköğretim kurumlarına 48 derslik daha okul yapılarak ihtiyaçları karşılanmış olacaktır.
     Toprak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 12 yıllık zorunlu eğitime geçişte yapılan doğru ve sağlıklı planlamayla, dönüşümlerin vatandaş hizmeti esas alınarak tamamlandığını belirtti.
     Değişen eğitim yaklaşımları doğrultusunda vatandaş odaklı hizmetin öğretmen görünümü de değiştirdiğini anlatan Toprak, şunları kaydetti:
     Artık Ben söyleyeyim siz dinleyin anlayışı çok gerilerde kalmıştır. Öğretmen, öğrencileri ile eğitim öğretim faaliyetlerini şekillendiren bir anlayışın mimarı olarak kendini mütemadiyen güncelleyen bir akımın içerisinde olmalı, mesleğine adanmışlığı ve fedakarlığı ile ezber bozan bir kişilik ve kimlik olarak ortaya çıkabilmelidir. Öğretmen farkındalık oluşturabilen, öğrencisine merak uyandıran ve velileri ile işbirliği içinde olandır.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER