Çukurcada vatandaşın hastane tepkisi

Çukurcada vatandaşın hastane tepkisi


HAKKARİ (A.A) - Çukurca ilçesinde yapımı devam eden hastanenin sağlık ocağına dönüştürüleceği söylentisi vatandaşların tepkisine neden oldu.
     İlçede yapımına 2 yıl önce başlanan hastanenin, sağlık ocağına dönüştürüleceği yönündeki söylentiyi protesto etmek amacıyla, sabah saatlerinde Cumhuriyet caddesinde toplanan vatandaşlar, ilçeye yataklı sağlık hizmeti veren hastane yapılmasını istedi.
     Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, yaptığı açıklamada, ilçelerinin Türkiyenin en uç bölgesin de yer aldığını, yaşanan olaylar nedeniyle, bölge insanının hem maddi hem de manevi olarak büyük bir çöküntü yaşadığını söyledi.
     Güzel, ilçede işsizliğin önlenmesi ve ekonomik canlılığın sağlanması için devlet yatırımlarının süreklilik kazanması gerektiğini belirtti.
     Sağlık Bakanlığının ilçede bir hastane yapmasını istediklerini söyleyen Güzel, şunları ifade etti:
     İlçemize devlet hastanesi yapımı için ilçemiz belediye başkanıyla görüşmeler yapıldı. Belediye, devlet hastanesi için yer tahsisi yapıldı. Bu durum ilçemiz de büyük sevinçle karşılandı. İki yıldır yapımı devam eden hastane bitmek üzere. Ancak, devlet hastanesinin tekrar sağlık ocağına dönüştürüleceğini bilgisini aldık. Halkımız bu haberi üzüntüyle karşıladı. İlçemizde zaten bir sağlık ocağı var. Biz yataklı devlet hastanesi istiyoruz. Hastalarımız her gün Hakkari Devlet Hastanesine sevk ediliyorlar. Çoğu zaman yolların kapalı olması ya da yaşanan olaylar nedeniyle, vatandaşlar yolda mahsur kalıyor. Son 10 yılda bir çok vatandaşımız yollarda yaşamını yitirdi. Yaşanan sorunlardan dolayı birçok vatandaşımız da Kuzey Iraka göç etti. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz.
     Cumhuriyet caddesinde toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Dayan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Çukurcada vatandaşın hastane tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER