Çukurova GİADtan Onatçaya tebrik ziyareti

Çukurova GİADtan Onatçaya tebrik ziyareti


MERSİN (A.A) - Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlığına seçilen Süleyman Onatçayı ziyaret etti.
     Onatça, ziyaretteki konuşmasında, ülkenin kalkınmaya ve birlikteliğe ihtiyacı olduğunu, toplumsal refahın ekonomik kalkınmayla sağlanabileceğini belirtti.
     Her derneğin konfederasyonlarda da temsil edilmesinin gerekliliğine dikkati çeken Onatça, yıllardır görev yaptığı çeşitli sivil toplum örgütlerinde en iyi şekilde Adanayı, bölgeyi temsil etmeye çalıştığını, örgütlenmenin özellikle iş dünyası açısından yakınlaştırma, ticari paylaşım, gündemi takip açısından yararlı olduğunun bilincinde olduğu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Şu an ülkemizin gündeminde maalesef terör ve Suriyede yaşanan olaylar var. Suriye açısından baktığımızda Hataydaki işadamlarımızın durumu gerçekten çok kötü. Hataylı işadamları çok zor durumdalar. Bu konuyu masaya yatırmak, oradaki işadamlarının sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz. Bunun yanı sıra, terör konusunda hükümetin çabaları var, ama iş dünyasının da söyleminin olması lazım. Bu konuda da hiçbir ayrım gözetmeksizin konfederasyonlar olarak bir araya gelebilmeliyiz. Umarım başarılı oluruz. İşadamları olarak istihdam yaratan, ülkenin kalkınması için katkı koyan insanlarız. Her gün bir yatırım yapılsa bu ülkede bu işsizlik biter, terör biter. Hedef ülkenin kalkınması, şirketlerin büyümesi, yatırımların arttırılması olmalı. Toplumsal refah, ekonomik kalkınma ile sağlanır. Ülkemizin kalkınmaya, birlikteliğe ihtiyacı var. Biz ekonomik söylemlerimizin yanında sorunlarla ve ülke yararı noktasındaki her konudaki söylemlerimizi de yapacağız.
     Sakarya ise, Adanada sivil toplum örgütlerinde üstlendiği görevlerle örnek alınan bir işadamı olan Onatçanın TÜRKONFED Başkanlığına seçilmesinin Adanalı olarak kendilerini gururlandırdığını söyledi.
     Onatçanın, Adananın yanı sıra bölge ve ülkenin geleceği için, yoğun iş temposuna rağmen yıllarını vererek, sivil toplum örgütlerinde çalıştığını hatırlatan Sakarya, Adananın sorunlarına kayıtsız kalmadınız el attınız, çözüm yolu gösterdiniz. Sorunları, boş yere yaygara çıkararak değil uygun zeminlerde, ilgili makamlarla konuşarak çözmenin yolu sivil toplum örgütlerinde yer almaktır. Bu çerçevede, gençlere rehber olan yapınız hep örnek alındı. Sizin TÜRKONFED Başkanlığına seçilmeniz Adanamız, bölgemiz için bir kazanç diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çukurova GİADtan Onatçaya tebrik ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER