Cumhurbaşkanı Güle sunulan hediyeler Kayseride sergilenecek

Cumhurbaşkanı Güle sunulan hediyeler Kayseride sergilenecek -Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecek Kayseri Lisesi, Cumhurbaşkanı Güle sunulan hediyelere de ev sahipliği yapacak (Fotoğr


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulan hediyeler, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin restore ettirerek müzeye dönüştüreceği, Gülün de mezun olduğu Kayseri Lisesinde sergilenecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın da mezun olduğu tarihi Kayseri Lisesinin Milli Mücadele Müzesine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığını, eski binaların yıkılıp, yeni derslikler yapılması için dün ihale gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Okulda eğitime de devam edileceğini belirten Özhaseki, geçen hafta Kayseriyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gülün de projeyi desteklediğini, kendisine sunulan hediyelerin bu müzede sergilenmesine imkan vereceğini söylediğini bildirdi.
     Özhaseki, Cumhurbaşkanımız, kendisine sunulan hediyeleri kayıt altına aldırıyor. Topkapı Müzesindeki bu hediyelerin, müzeye dönüştürülecek Kayseri Lisesinde sergilenmesi, kentimiz için son derece önemli dedi.
    
     -Erciyes, Türkiyenin Davosu olacak-
    
     Belediyeleri öncülüğünde çalışması süren Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında, merkezdeki Tekir Göleti çevresinde kurulacak tatil köyü ile ilgili de bilgi veren Özhaseki, şunları söyledi:
     Cumhurbaşkanımız, Erciyese aşık bir insan. Son ziyaretlerinde merkezdeki projeleri 2 kez yerinde inceledi. Tekir Göleti çevresinde yapılacak tatil köyü projesini ve Erciyesi Davos gibi yapacak devlet konuk evi projesini kendisine gösterdim. Yurt dışından gelecek devlet adamları, eski Kayseri evleri mimarisiyle yapılacak bu evlerde konaklayacak. Burada belediyeye ait başkanlık konutu bulunmayacak ve konuk evlerinde ben bir gün dahi konaklamayacağım. Bu projeyi, Erciyesin dünyaya açılması ve Türkiyenin Davosu olması için önemli bir hamle olarak görüyorum.
     Özhaseki, Cumuhurbaşkanı Gülün adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesinin, vereceği kaliteli eğitimle Kayseriyi dünya kenti haline getireceğini de vurguladı.
    
     -Belediye ile ilgili yolsuzluk iddiaları-
    
     Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Meclisteki konuşmasında ortaya attığı belediye ile ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin devam eden hukuk sürecinin lehlerine sonuçlanmaya devam ettiğini de anımsatarak, Kılıçdaroğlu, CHP ve milletvekilleri aleyhine 50ye yakın tazminat davası açıldığını söyledi.
     Kılıçdaroğlunun, 4 Aralık 2011de İzmir mitingindeki konuşmasında, kendisiyle ilgili hakaret boyutunda iddialar ortaya attığı gerekçesiyle açtırdığı 30 bin lira manevi tazminat davasının Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde lehine sonuçlandığını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Bize atılan iftiralarla ilgili açılan davalar bir bir lehimize sonuçlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkıp Türkiye kamuoyundan, Kayseri halkından ve şahsımdan özür dilemeli. Dilemezse, atılan bu iftiraları her fırsatta dile getirmeye devam edeceğim. Açtığımız tazminat davalarından kazanacağımız miktarın pek önemi yok. Bunun bir de öbür dünyada ilahi adaleti var. Eğer inançları varsa, kutsal kitabımızı açsınlar, iftira atmakla ilgili bölümleri okusunlar.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Güle sunulan hediyeler Kayseride sergilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER