Cumhurbaşkanı Gülün Muş ziyareti

Cumhurbaşkanı Gülün Muş ziyareti -BDP Muş Milletvekili Sakık: "Barış ikliminin konuşulduğu ve tartışıldığı bir süreçte, sayın cumhurbaşkanının Muşu ziyaret etmesini çok önemsiyoruz"


MUŞ (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Barış ikliminin konuşulduğu ve tartışıldığı bir süreçte, sayın cumhurbaşkanının Muşu ziyaret etmesini çok önemsiyoruz" dedi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Muş ziyaretine eşlik eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretin önemine dikkati çekti.
     Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gülü yalnız bırakmadıklarını belirten Sakık, şöyle konuştu:
     "Barış ikliminin konuşulduğu ve tartışıldığı bir süreçte, sayın cumhurbaşkanının Muşu ziyaret etmesini çok önemsiyoruz. Burada yaptığı konuşmada da bu sürece vurgu yaptı. Geçmişten bugüne kadar, farklı kimliklere vurgu yapan, farklılığımız zenginliğimizdir diyen bir cumhurbaşkanımız, bugün o farklı kimliklerin hayat bulacağı bu topraklara, ziyaret gerçekleştirdi. Kendisini yalnız bırakmadık. Barış adına atılacak her adımı, her sözü destekleriz. Türkiye Cumhuriyetinin buna ihtiyacı var. Zaten sokaklar da barışın inşa edilmesi için sayın cumhurbaşkanımıza dileklerini ilettiler. Muşta hayata dair konuşmalar yapılıyor ama ne yazık ki Muşumuz Türkiyenin en yoksun ve yoksul illerinden biri. Muş yoksul bir il ama inşallah barış ikliminden sonra buralarda daha çok önemli şeyler olacak."
     Herkesin barış iklimine, kardeşlik projesine katkı sunmasını dileyen Sakık, cumhurbaşkanına bu yöndeki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gülün Muş ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER