Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzcede çeşitli etkinliklerle kutlandı -Vali Yılmaz: -Cumhuriyet, geleceğe büyük ümitle bakmamızı sağlamakta, her türlü zorlu engelin aşınmasında bize güç vermekt


DÜZCE (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzcede çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Anıtparkta saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Düzce Valisi Adnan Yılmaz vatandaşların bayramını kutladı.
     Törende konuşan Vali Yılmaz, Cumhuriyet Bayramını kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek, Cumhuriyetin değerleri neticesinde herkes aynı geçmişi ve ortak geleceği paylaşmaktadır. Herkes aynı tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Hepimizin bayramı kutlu olsun diye konuştu.
     Devletin halkın devleti, yönetme yetkisinin de millet iradesinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, Bu ülke coğrafyasında yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Bütün bunların teminatı cumhuriyettir. Cumhuriyet, geleceğe büyük ümitle bakmamızı sağlamakta, her türlü zorlu engelin aşınmasında bize güç vermektedir şeklinde konuştu.
     Yılmaz, birinci ülkülerinin her köşesi cennet vatanı çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak, bağımsızlığın sembolü olan şanlı Türk bayrağını sonsuza dek dalgalandırmak olduğunu ifade ederek, vizyon sahibi gençlerin şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğe sımsıkı sarılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
     Öğrenciler şiir okuduğu etkinlikte, halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER