Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Samsun Valisi Aksoy, mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Aksoy mesajında, büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Atatürkün liderliğinde, milletten alınan güçle kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin 89. yıl dönümüne, bütün yurtta olduğu gibi Samsunda da sevinç ve coşku içerisinde ulaşıldığını bildirdi.
     Kurtuluşa giden yolda ilk adımın Samsundan atıldığına, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Milli Mücadele ateşinin Samsunda yakılarak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Anadolunun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayıldığına dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti:
     Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürkün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir ülkesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi ebediyen sürdürecektir.
     Bizler, Cumhuriyeti koruyup kolladıkça baş tacımız olan Cumhuriyetimizin nice yıl dönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Türk Milleti bugünlere nereden ve nasıl geldiğini asla unutmayacak, şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir.
     Vali Aksoy, Cumhuriyeti tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmanın herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, Her 29 Ekimde yenilenen azim, kararlılıkla Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER