Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Simav ilçesinde, Cumhuriyet Meydanında tören yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı, Simav ilçesinde, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, törende, 89 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin, genç bir cumhuriyet olduğunu söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin ilanının kolay olmadığını, uzun süren savaş ve yenilgilerden sonra Türk insanının içindeki özgürlük ve demokrasi potansiyelinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından harekete geçirilerek Kurtuluş Savaşının başlatıldığını belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Atatürk, içindeki özgürlükçü ve milliyetçi haykırışları Türk halkıyla paylaşmış, Türk halkının yıllarca bastırılmış özgürlük duygularını ayağa kaldırmıştır. İşte o dönem temelleri atılan görüş, düşünce, anlayış ve inkılaplar bu günlere dek sürdürülmüş, yaşatılmıştır. Yaşamı, öğütleri ve inkılaplarıyla bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden Atatürkün bizden beklediği ve istediği, ülkeye ve Cumhuriyete sahip çıkmak, daima ileri gitmektir. Her vatandaşımız, bilinçli bir yurttaş olarak Cumhuriyete sahip çıkmalıdır. Cumhuriyeti bilmek yetmez öğretmek gerek, anlamak yetmez anlatmak gerek, sevmek yetmez sevdirmek gerek, yaşamak yetmez yaşatmak gerek.
     Öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunu gösterileri sunmasıyla devam eden tören, resmi geçitle sona erdi.
     Törene, Simav Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sait Bayramoğlu, Belediye Başkanı Kasım Karahan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER