Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Samsun Valisi Aksoy: Cumhuriyet, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır dedi.
     Samsundaki Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Vali Aksoyun valilik binasındaki Yaşayan Atatürk Salonunda bayram tebriklerini kabulüyle başladı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören programında Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkın bayramını kutladı.
     Vali Aksoy, törendeki konuşmasında Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduğunu söyledi.
     Cumhuriyetin Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu belirten Aksoy, Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyet rejimiyle kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ve bu değerlere sıkıca sarılmıştır diye konuştu.
     Türk milletinin, karşısına çıkan sorunları birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aştığını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet, bireyin haklarının korunduğu, yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimidir. Vatandaşlarımız unutmamalıdırlar ki bugün kullandıkları demokratik hakların kazanılması da Cumhuriyet rejimiyle sağlanmıştır. Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş bir eserdir. Cumhuriyet, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır.
     Şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin ardından, tören geçişi ile Cumhuriyet Meydanındaki törenler son buldu.
     Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen Atatürk Fotoğrafları sergisini gezdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER