Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantepte törenlerle kutlanıyor -Vali Ata: Asırlardan beri bu topraklar üzerinde kardeşçe birlikte yaşadığımız vatandaşlarımız arasında kin ve nefret duyguları yaratarak birb


GAZİANTEP (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gaziantepte törenlerle kutlanıyor.
     Vali Erdal Atanın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan tören Kamil Ocak Stadında yapılan kutlamalarla sürdü.
     Vali Ata, beraberinde 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyle törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunurken, düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Vali Ata, törende yaptığı konuşmada, Bugün yüce milletimizin karakterine en uygun ve dünyanın en çağdaş yönetim şekli olan Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümünü kutlamanın büyük coşkusunu, heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük tarihi değişimi gerçekleştiren yüce Atatürkü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, ona olan bağımlılığımızı milletçe haykırmak istiyoruz dedi.
     Cumhuriyetin her türlü gelişmeye, ilerlemeye açık bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Ata, şöyle devam etti:
     Cumhuriyet milli birlik ve beraberlik ruhu demektir. Cumhuriyet bilim ve teknolojiyle ilerlemek, yükselmek demektir. Kısacası Cumhuriyet modern devletin tüm ilkelerini geleceğe en sağlam şekilde taşıyan azim ve kararlılığın ifadesi demektir.
    
     -Hain terör örgütü amacına asla ulaşamayacaktır
    
     Konuşmasında, öğrencilere de seslenen Vali Ata, şunları kaydetti:
     Devletimizin bölgesinde güvenli, güçlü ve istikrarlı olmasında endişe duyanların sergilemeye çalıştıkları tüm yıkıcı bölücü faaliyetlere karşı daima uyanık kalacağınıza, bilgi ve teknoloji çağının tüm gereklerini yerine getirmek için bütün gayretinizle çalışacağınıza olan inancımız ve güvencemiz sarsılmayacaktır.
     Dün olduğu gibi bugün de devletimizi içten ve dıştan bölmeye ve parçalamaya çalışanların var olduğunu hepimiz biliyoruz. Devlet, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, hain terör örgütünce vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan terör eylemlerine karşı karşıya kalmıştır. Asırlardan beri bu topraklar üzerinde kardeşçe birlikte yaşadığımız vatandaşlarımız arasında kin ve nefret duyguları yaratarak birbirimize düşman etmek isteyen ve çatışma ortamı hazırlayan hain terör örgütü amacına asla ulaşamayacaktır.
     Yurdumuzun her bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız sağduyuyla hareket ederek bölücü terör örgütünün bizi birbirimize düşürmeye yönelik çirkin oyunlarına alet olmayacak, bu yüce vatanımızı bölmeye ve parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Eli kanlı terör örgütü ile mücadelemiz, milletimizin birlik, beraberlik, azim karalıklığıyla sürdürülecek. Türkiye Cumhuriyetinin üniter ve ulus devlet yapısı sonsuza denk muhafaza edilecektir.
     Tören gerçekleştirilen resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER