Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: -Demokrasimiz bugün, dünden daha güçlü bir durumdadır


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Demokrasimiz bugün, dünden daha güçlü bir durumdadır dedi.
     Yıldırım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımının Cumhuriyet olduğunu anımsattı.
     Cumhuriyetin demokrasi ile taçlandığı sürece değerinin paha biçilmez boyutlara ulaşacağını vurgulayan Yıldırım, Demokrasimiz bugün, dünden daha güçlü bir durumdadır. Bu durum milletimizin yüreğindeki özgürlük ateşinin demokrasi ekseninde yükselişi ile daha da derinleşmektedir dedi.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkenin bağımsızlığının ve Cumhuriyetin devamlılığı ile demokrasinin ve bağımsızlığın teminatı olduğunu ifade eden Yıldırım, TBMMnin varlığının teminatının ise milletimizin kendisi olduğunu dile getirdi.
     Cumhuriyetin özünde millet ile birlikte hareket etme, milletin görüş ve düşüncelerine teslim olma anlamı ifade ettiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bu sebeple Cumhuriyeti daha ileriye taşıyacak olan da içerde sosyal barış ve refahı geliştiren ileri demokrasi anlayışı, dışarı da ise mazlumların yanında saf tutan, hakkın ve adaletin şahitliğini yapan bir yönetim tarzıdır. 2023 yılında yani cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alan, demokratik olgunluğu ile göz kamaştıran, bölgesinde lider, dünyada güç sahibi bir ülke olmak için yoğun bir çaba ve gayret sarf etmekteyiz. Türkiye 2023 için koyduğu hedeflerine bu gidişle 2023e varmadan ulaşacaktır. Milletimize olan sevdamız bu hedeflere ulaşmamızda bizler ve ülkemiz vatandaşları için birer lokomotif görevi görmektedir. Bu ülke insanları birlik ve beraberliği ve tarihi kardeşlik bağları ile terör sorununda üstesinden gelecektir. Bu vesile ile bu uğurda can veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü en içten duygularla kutluyor, milletimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER