Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Dinar, Sultandağı ve Başmakçı ilçelerde etkinlikler düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla Afyonkarahisarın Dinar, Sultandağı ve Başmakçı ilçelerinde törenler düzenledi.
     Dinar ilçesinde, Kaymakam Avni Kulanın tebrikleri kabulünün ardından İlçe Stadında tören yapıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından, tören geçişi gerçekleştirilirken, öğrenciler şiir okudu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.
     Kula, yaptığı konuşmada, Atatürkün, ilan ettiği cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.
    
     -Sultandağı-
    
     Sultandağı ilçesi Pazaraltı Mahallesindeki tören alanında, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşını okudu.
     Kaymakam Mevlüt Şekerci, burada yaptığı konuşmada, Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun tüm olumsuzluk ve imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve azimle, tarihte eşine az rastlanan bir zaferle istiklal mücadelesini kazandığını hatırlatarak, şunları söyledi:
     Bu destanın güçlü bir devletle, Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırılışının 89uncu yılını coşkuyla kutluyoruz. Atatürkün ifadesiyle, Cumhuriyet, Türk milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun, demokratik iradenin mükemmel bir ifadesi aynı zamanda halkın gelişiminin ve yükselişini sağlayan yönetim şekli. Cumhuriyetimizin 89uncu yıl dönümü kutlu olsun.
     Kutlamalarda, Sultandağı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Başmakçı-
    
     Başmakçıdaki kutlamalar, Festival Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Kaymakam Ali Polat, konuşmasında, Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda Türk tarihinin en kapsamlı hamlesi olduğunu belirterek, Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisini kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürkün koyduğu Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı, Cumhuriyettir dedi.
     Öğrencilerin halk oyunları gösterisini sergilemesinin ardından tören sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER