Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Salihlide fener alayı düzenlendi


MANİSA (A.A) - Manisanın Salihli ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.
     Salihli Belediyesinin düzenlediği ve Atatürk Anıtı önünde başlayan fener alayına CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Ellerinde Türk bayrakları, fener ve meşalelerle bando takımı eşliğinde yürüyen kalabalığa evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Fener alayı, Kent Meydanında şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu.
     Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tören alanında, cumhuriyeti ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatma azmini, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı geçit vermeme kararlılığının bir kez daha ortaya koyulduğunu söyledi.
     Okay, Kıvançla onurla gururla belirtmeliyim ki her devrim gibi cumhuriyet devrimi de karşıtlarının kendisine karşı koydukları engelleri aşa aşa, kendisine meydan okuyanları kendisine saygı duyar konuma getire getire kendisini yok etmek isteyenlerin çabalarını boşa çıkara çıkara bugünlere gelmiştir. Bundan sonra da laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti içeride ve dışarıda kendisine karşı sinsice kurulmuş tüm oyunları bozarak, tüm engelleri aşarak Büyük Atatürkün de dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır dedi.
     Kalabalık topluluk Onuncu Yıl Marşını da söyledikten sonra dağıldı. Yürüyüş havai fişek gösterisi ile son buldu.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER