DABBın kuruluşunun 1. yıldönümü kutlandı

DABBın kuruluşunun 1. yıldönümü kutlandı


MERSİN (A.A) - Doğu Akdeniz Belediyeler Birliğinin (DABB) kuruluşunun 1. yıldönümü kutlandı.
     Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, DABBın kuruluşunun 1. yıldönümü etkinliğine birliğe üye belediyelerin başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.
     Birlik Müdürü Ali Ekber Asker, etkinliğin açılışında DABBın yerel yönetimler için akademi kurduğunu, akademinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
     Türkiye Belediyeler Birliği ile anlaşma yaptıklarını ve ortak proje üretmeye başladıklarını belirten Asker, DABB olarak yurt içi ve yurt dışı eğitim seminerleri düzenledik. Birliğin aidatları dışında hiçbir geliri yok. DABB birlik gelirleri dışındaki gelirlerini arttırma yönünde eğitim seminerleri düzenlemektedir. Çünkü bizim belediyeler gibi ne iller bankasından ne de başka bir kamu kuruluşundan gelen düzenli bir geliri bulunmamaktadır dedi.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Çukurova Kalkınma Ajansının DABBa proje yardımı yaptığını belirterek, Çukurova Kalkınma Ajansından aldığımız destekle 4 otobüs aldık. Bu otobüslerin içi donatarak mahallelerde çocuklarımızın eğitim hizmetine sunduk. Birlik, kendi yağıyla kavrularak kısa zamanda birçok önemli projeyi hayata geçirmiştir. Bu bağlamda birliğin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber DABBın kuruluşunun 1. yıldönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER