Dağcılık

Dağcılık -10 Kasım tırmanışına kar engeli -Kayseride Atatürk anısına Erciyese planlanan tırmanışa katılan dağcılar, kar nedeniyle zirveye ulaşamadı


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, ölümünün 74üncü yılı dolayısıyla Erciyes Dağına planlanan tırmanışa katılan dağcılar, kar nedeniyle zirveye ulaşamadı.
     Kayseri Dağcılık Temsilciliğinin organize ettiği tırmanış için Türkiyenin çeşitli illerinden gelen 76 dağcı, Tekir Yaylasındaki kampta toplandı. Kar yağışı nedeniyle dağcılardan sadece 7si, tırmanış için kamptan ayrıldı.
     Dağın 2950 rakımına kadar tırmanan 7 dağcı, kar yağışı ve zeminin yumuşak olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
     Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayakevinde dün akşam Atatürk ile ilgili slayt gösterisi sunduklarını ve dağcılarla bir süre gece yürüyüşü yaptıklarını belirtti.
     Saat 01.30da 7 dağcının zirve tırmanışına başladığını, kar yağışı ve zeminin yumuşak olmasından dolayı 2950 rakımdan geri dönmek zorunda kaldıklarını belirten Yılmaz, Atatürkü Erciyesin zirvesinde anamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER