Dağlık alanda mahsur kalan kişiyi AFAD

Dağlık alanda mahsur kalan kişiyi AFAD kurtardı -Dağlık ve ormanlık arazide uçurumdan düşerek yaralanan Mustafa Tagay, AFAD ekiplerince helikopter ile bulunduğu yerden alınarak hastaneye ulaştırıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada dağlık ve ormanlık arazide uçurumdan düşerek yaralanan Mustafa Tagay, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince helikopter ile bulunduğu yerden alınarak hastaneye ulaştırıldı.
     Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 112 Acil Çağrı merkezine 5 Aralık Çarşamba günü saat 00.13de gelen bir çağrıda, Hacısekiler köyü Kum Mahallesi mevkisinde dağlık ve ormanlık bir arazide Mustafa Tagay (59) isimli vatandaşın yüksekten düşerek yaralandığı bildirildi.
     Çağrının alınmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Merkezi, olay yerine en yakın itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerini bölgeye yönlendirdi.
     Ekiplerin olay yerine intikalleri ile yaptıkları çalışmalar neticesinde kazazedenin sağ ayak uyluk kemiğinin kırık olduğunu, sağ kol ve muhtelif yerlerinden yaralandığı tespit etti. Ekipler tarafından olumsuz coğrafi şartlar nedeniyle yaralının, ancak helikopter desteği ile olay yerinden alınarak hastaneye gönderilebileceği AFAD Yönetim Merkezine bildirildi.
     Yapılan değerlendirmeler sonucunda Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden helikopter talebinde bulunuldu. Talep doğrultusunda kazazede, Antalya Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığına ait gece görüş kabiliyetine sahip helikopterle olay yerinden alınarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırıldı.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dağlık alanda mahsur kalan kişiyi AFAD Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER