Dalgıçların malzemelerinin çalındığı iddiası

Dalgıçların malzemelerinin çalındığı iddiası -Marmariste gönüllü olarak deniz dibi temizliği yapan dalgıçların bazı malzemeleri ile sudan çıkardıkları demir tekne artıklarının çalındığı iddia edildi


MUĞLA (A.A) - Marmariste gönüllü olarak deniz dibi temizliği yapan dalgıçların bazı malzemeleri ile sudan çıkardıkları demir tekne artıklarının çalındığı iddia edildi.
     Marmaris Çevrecileri Derneği tarafından düzenlenen ve 3 dalgıcın gönüllü olarak çalıştığı deniz dibi temizleme çalışmalarına, yaşanan olay nedeniyle ara verildi.
     Dalgıçların ekip lideri Erkul Bakıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gündür Uzunyalı mevkisinde çalışma yaptıklarını, bu sabah geldiklerinde sahilde bıraktıkları bazı malzemelerinin yerinde olmadığını gördüklerini söyledi.
     Bu nedenle bugün dalış yapamadıklarını belirten Bakıroğlu, Halatlarımız, sepet ve bidonlarımız ile dipten çıkardığımız tekne artığı demirler çalınmış. Çalışma bittikten sonra çıkarılan tüm atıkları belediye ekipleri kamyona yükleyerek götürecekti. Görgü şahitleri malzemeleri bir kamyonet ile gelen hurdacıların götürdüğünü belirtti dedi.
     Marmaris Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olduklarını bildiren Bakıroğlu, MOBESE kamerasının yanı başında meydana gelen olayın faillerinin yakalanmasını istediklerini kaydetti.
     Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ise yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, Dalgıçlarımız bu malzemelerin yenilerini temin ederek temizlik çalışmalarına devam edecekler. Bazı duyarlı insanlar gönüllü olarak denize girip çöp toplarken, bazıları onların malzemelerini ve çıkartıkları demirleri çalıyor dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dalgıçların malzemelerinin çalındığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER