Damla sulamalı yetiştiricilik, meyvesini vermeye başladı

Damla sulamalı yetiştiricilik, meyvesini vermeye başladı


KOCAELİ (A.A) - Su kaynaklarının daha verimli kullanılması, damla sulama sistemiyle yetiştiriciliğin önemi ve kaliteli ürün alımının arttırılması amacıyla Damla Sulamalı Sebze ve Mısır Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Projesinde başarı sağlandığı bildirildi.
     Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, su kaynaklarının daha verimli kullanılması, damla sulama sistemiyle yetiştiriciliğin önemi ve kaliteli ürün alımının arttırılması amacıyla Kandıra ilçesi Arıklar Göleti Sulama Havzasında kalan köylerde uygulanan ve İl Özel İdaresi kaynaklı proje kapsamında, 5 üreticiye, 33,3 dekar alanda kurulan demonstrasyonlar 100 litrelik gübre tanklı, arabalı, geri yıkamalı, yosun, disk filtre sistemi, beraberinde damla sulama borusu, lateral boru, manifolt boru ve diğer aparatlar temin edildi.
     Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Öztürk, uygulanan projelerin son durumunu yerinde görmek amacıyla demonstrasyon bahçelerinde incelemelerde bulundu.
     Öztürk, Döngelli, Sucuali, Bozburun, Ferizli köylerinde yapılan incelemede, projenin başarılı olduğunu, karpuz, domates, biber ve patlıcan hasatlarının başladığını belirterek Bu projeyle, üreticinin damlama sulamayla işçilik, gübreleme ve benzeri kültürel uygulamalarda maliyetlerinin düştüğünü, erkencilik sağlanarak ürünlerinin daha fazla kazandırdığını yerinde tespit ettik. Üreticiler bu sistemden çok memnun kaldı. Bu projeyi genişletmek istiyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Damla sulamalı yetiştiricilik, meyvesini vermeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER