Danimarka

Danimarka-Türkiye Su Günleri -Danimarkalı ve Türk firmalar Danimarka-Türkiye Su Günlerinde bir araya geldi


ANKARA (A.A) - Danimarka-Türkiye Su Günleri kapsamında, Danimarkalı firmalarla Türk firmalar ikili görüşme gerçekleştirdi.
     OSBDERden yapılan yazı açıklamada, Danimarka-Türkiye Su Günlerinin, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER), Danimarka Başkonsolosluğu ve Danimarka İhracat Birliği işbirliğinde, Ankarada gerçekleştiği kaydedildi. Söz konusu etkinlik kapsamında Danimarkalı firmalardan oluşan bir heyetle Türk firmalarının ikili görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi.
     Danimarkalı heyetin, ağırlıklı olarak su ve çevre teknolojileri konusunda hizmet veren firmalardan oluştuğu belirtilerek, heyetin organizasyona katılım amacının Türkiye pazarını daha yakından tanımak, kamu veya özel sektörle işbirliği olanaklarını değerlendirmek olduğu ifade edildi.
     Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Danimarka ve Türkiye arasında karşılıklı iş yapabilme koşullarının oluşmasının her iki ülkenin de yararına olacağını belirterek, bu ilişkilerin diğer sektörlerde de gerçekleşmesinin yararlı olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER