Danişment Köyü Kız Kuran Kursu açıldı

Danişment Köyü Kız Kuran Kursu açıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Danişment Köyü Kız Kuran Kursu, törenle eğitime açıldı.
     Hayırsever Hacı Musa Çalışkan tarafından yaptırılan, Tayyip Madencilik tarafından tefriş edilerek hizmete sunulan kursun açılışına, Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, Kırıkkale Müftüsü Yüksel Kaymak, Aydıntepe Müftüsü Abdullah Bal, Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Can, daire müdürleri, kurs öğrencileri, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali İpek, yaptığı konuşmada, bu yıl Danişment köyünün ikinci kat yollarının asfaltını yaptıklarını belirterek, Başka hizmetlere ihtiyaç varsa inşallah önümüzdeki yıllarda onları da yerine getiririz. Böyle bir tesisin açılışında bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirterek hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum dedi.
     Bayburt Müftüsü Aksoy ise Kuran hizmetine yeni bir binanın katılmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, Bayburtta bir göç olayı var. Bu göç olayında öğrenciler gidiyor. Karadenizdeki bütün Kuran kurslarının icazetlerine katılırdım. Mübalağa yapmıyorum, öğrencilerin büyük bir bölümü Bayburttandı. İnşallah öğrenci göçünü böyle güzel binalarımızın hizmete girmesiyle önleyeceğiz diye konuştu.
     Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bekar, Danişment Köyü Kız Kuran Kursunun, 500 metrekare zemin üzerine 5 kat yapıldığını, dershaneleri, yatakhaneleri, mutfak ve yemekhaneleri, mescit, çok amaçlı toplantı salonları ile 80 yataklı öğrenci kapasitesinde olduğunu kaydetti.
     Tören, Vali İpekin, kursun yapımında emeği geçen Çalışkan Ailesi adına Hacı Mahmut Çalışkana katkılarından dolayı plaket sunumu ile sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Danişment Köyü Kız Kuran Kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER