Danıştaydan bakanlık genelgesinin yürütmesini durdurması

Danıştaydan bakanlık genelgesinin yürütmesini durdurması -Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun: Şu an itibarıyla genelgenin yürürlüğü durdurulmuş durumda


MUĞLA (A.A) - Bodruma bağlı Konacık Belde Belediye Başkanı Mehmet Tosun, (İçişleri Bakanlığının belde belediyelerinin bazı yetkilerin valilik onayı ile kullandırılması yönündeki genelgesi) şu an itibarıyla genelgenin yürürlüğünün durdurulmuş olduğunu söyledi.
     Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında İçişleri Bakanlığının belde belediyelerinin bazı yetkilerin valilik onayı ile kullandırılması yönündeki genelge yayınladığını belirtti.
     Genelge yayınlandığında hukukçular ve belediyelerdeki birim amirleri ile genelgeyi yorumladıklarını, yönergenin kanuna aykırı olduğunu düşündüklerini ifade eden Tosun, Kanunlarla verilen yetkilerin kanunlarla alınması gerektiğini düşündük. Bu doğrultuda avukatımız Danıştaya dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi 25 Eylülde bununla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Ancak kararın bize tebliği, karardan 2 ay sonra olmuş. Kararı dün itibarıyla aldık dedi.
     Danıştayın verdiği kararın düşüncelerinin hukuken tescili anlamına geldiğini savunan Tosun, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilgili kanun tasarısı TBMMden geçti, kanun sayın Cumhurbaşkanımızın önünde. Şu an itibarıyla genelgenin yürürlüğü durdurulmuş durumda. Bu karar diğer belde belediyeleri için de geçerli. En azından yeni kurulacak olan 13 büyükşehir belediyesi ve eski 16 büyükşehir belediyesi için de, kapatılacak belde belediyeleri yönünden yürütmeyi durdurmayı içeren bir karar. Bu karar doğrultusunda işlemlerimizi yapmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Danıştaydan bakanlık genelgesinin yürütmesini durdurması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER