Danıştay kararının uygulanmadığı iddiası

Danıştay kararının uygulanmadığı iddiası -Batman Üniversitesinde görevi değiştirilen memurun, kendisiyle ilgili Danıştay kararının uygulanmadığı iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı (


BATMAN (A.A) - Batman Üniversitesinde görevi değiştirilen memurun, kendisiyle ilgili Danıştay kararının uygulanmadığı iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı.
     Batman Üniversitesinde genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Ata Arı, Teknoloji Fakültesine bilgisayar işletmeni olarak atanınca Batman İdare Mahkemesine dava açtı.
     Mahkemenin davanın reddine karar vermesi üzerine Arı, yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştaya temyiz talebinde bulundu.
     Danıştay 5. Dairesi, 2012/4429 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulmasına karar vererek Batman Üniversitesine kararı tebliğ etti. Bunun üzerine Arı, yüksekokulda ayniyat saymanı olarak görevlendirildi.
     Davacı Arı, bu kez de Danıştayın yürütmeyi durdurma kararının yerine getirilmediği iddiasıyla üniversite görevlileri hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Arı, Mahkeme kararını bertaraf ederek başka tür uygulamalar yapan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Genel Sekreter Mustafa İnal ve Personel Daire Başkanı Kemal Evizden davacı ve şikayetçiyim dedi.
     Bunun üzerine 13 Ağustosta Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca Batman Üniversitesine gönderilen yazıda, Ata Arının genel sekreter yardımcısı iken teknoloji fakültesine bilgisayar işletmeni olarak atandığı, daha sonra Batman İdare Mahkemesine işlemin iptali nedeniyle dava açtığı, mahkemenin kararına karşı yürütmenin durdurulması için temyizde bulunduğu, Danıştay 5. Dairesi kararı ile Batman İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği ancak bahse konu kararın idarece uygulanıp uygulanmadığı, uygulanmış ise müştekinin iddia ettiği gibi meslek yüksekokulunda ayniyat saymanlığına atanıp atanmadığı ve buna ilişkin belgelerin onaylı suretlerinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi istendi.
    
     -Yargı kararına uyulmuştur-
    
     Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, AA muhabirine, Ata Arının mahkeme kararıyla hapis cezası aldığını öne sürerek, birinci derece devlet memuru olan Arının hüküm giydiği için artık idari kadroda yer alamayacağını söyledi.
     Arının yargıya başvuruda bulunmasının son derece normal olduğunu vurgulayan Uluçam, şöyle devam etti:
     Danıştay yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu ancak Arının özlük hakları bakımından uygun bir yere getirilmesi yönünde karara vardı. Arıya özlük haklarını karşılayan birinci derece kadro verildi. Yargı kararını uygulamamak kimin haddine. Yargı kararına uyulmuştur. Rektörlük seçimi sonucuna göre YÖKe gönderilen listede ilk sırada ismim yer alıyor. Böyle bir konunun mülakata katılacağım günlere denk getirilmesi son derece manidar.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci-Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Danıştay kararının uygulanmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER