Dardanelsporlu futbolculara İngilizce eğitimi

Dardanelsporlu futbolculara İngilizce eğitimi


ÇANAKKALE (A.A) - Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Dardanelsporun alt yapısında forma giyen oyunculara, İngilizce eğitimi veriliyor.
     Dardanelspor ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü işbirliğinde başlatılan proje kapsamında, takımda forma giyen futbolculara İngilizce öğretiliyor.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Dardanelspor tesislerinde projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğin yıldızlarıyla tanışmış olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Dardanelsporun, Türk futbolunda alt yapı konusunda önemli bir marka haline geldiğini belirten Yüce, Onlarca genç çocuğumuzun içinden muhakkak ünlü futbolcular çıkacaktır. Çocuklarımızın sadece beden eğitimi değil, kültürel ve zihinsel gelişimlerini destekleyecek, hobilerini geliştirecek çalışmalar yapmaları da gerekir dedi.
     Yüce, bununla ilgili en uygun dersin topluma hizmet uygulamaları olduğunu ifade ederek, Yabancı diller bölümümüz daha önce de buna benzer değişik yerlerde eğitim çalışmaları yapmıştı. Üniversite olarak böyle bir projenin paydaşı olmayı önemsiyoruz ve iş birliği çerçevesinde önemli bir eğitim çalışması yaptığımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Kulübün asbaşkanı Hayrettin Çetinkaya, eğitimi çok önemsediklerini, kulübün, sporcuların okul eğitimlerine ciddi hassasiyet gösterdiğini, yabancı dil eğitim projesiyle sporcuların kişisel gelişimlerini tamamlayacağını bildirdi.
     Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna, gelişen bir kent olan Çanakkalede üniversitenin sağladığı katkıların önemine işaret ederek, futbolcuların kültürel gelişimine katkı sağlanmış olmasının şans olduğunu kaydetti.
     Proje kapsamında, Dardanelspor forması giyen yaklaşık 120 genç oyuncu, haftada 3 gün 2şer saat İngilizce eğitimi alacak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Dardanelsporlu futbolculara İngilizce eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER