Darendede Turizm Çalıştayı düzenlendi

Darendede Turizm Çalıştayı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Her yıl yerli ve yabancı bir çok turistin ziyaret ettiği Darende ilçesinin sahip olduğu turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kaymakamlık tarafından Turizm Çalıştayı düzenlendi.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında, ilçenin turizm potansiyelini kullanarak, daha iyi noktalara gelmesini hedeflediklerini söyledi.
     İlçede Turizm ve Tanıtım Bürosu kurarak kısa zamanda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Aktaş, Çeşitli illerde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra projeler yapılarak elde edilen kaynaklarla önemli işler başarıldı. Mütevazi kadro ve bütçelerle yaptığımız çalışmaları daha profesyonel ve usulünce yaparak daha fazla turisti ilçemizde ağırlamayı hedefliyoruz. Bir fikir dahi olsa ivme sağlayacak düşünceleri yakalayıp tatbik etmek Darendenin daha ileriye gitmesi demektir diye konuştu.
     Darendenin çok ciddi avantajları olduğunu ifade eden Mehmet Aktaş, şunları kaydetti:
     Pek çok medeniyetin günümüze ulaşan izlerini taşıması, gezilip görülecek mekanların birbirine yakın olması ve ilçenin doğuyu batıya bağlayan karayolu güzergahında bulunması bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Önemli olan bu avantajları sonuca yansıtmaktır. Eksiklerimiz neler- Yürüttüğümüz çalışmalarda başarılı mıyız- Bunları masaya yatırmak istiyoruz.
     Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Asya Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler de Darendedeki turizm potansiyelini harekete geçirmek gerektiğini söyledi.
     Üçkardeşler, çalıştayın sonuç bildirgesi doğrultusunda TÜRSAB olarak ilçeye gereken desteği vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Darendede Turizm Çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER