Darendedeki Karahan Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı

Darendedeki Karahan Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya-Darende karayolunda inşaatı devam eden Karahan Tünelinde sona yaklaşıldığını bildirdi.
     Öz, yaptığı yazılı açıklamada, göreve yeni başlayan Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendiyi ziyaret ettiğini belirterek, Özendiden kurumun Malatyada sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi aldığını aktardı.
     Öz, daha önce zemin yapısından dolayı çalışmaları güçlükle devam eden, bu sebeple bitirilmesi geciken bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatının toplam bin 100 metrelik kısmının her iki taraftan delme işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.
     Tünelin kalan 500 metrelik kısmının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Öz, daha sonra tünelde beton çalışmaları ve diğer bağlantı yollarının yapılacağını bildirdi. Öz, tünelin inşaatında sona yaklaşıldığını ifade etti.
     Faruk Öz, Malatya Çevre Yolunun batı girişindeki çevre düzenlemesi projesinin de altyapıdaki deplase çalışmalarının ardından hızla tamamlanacağını aktardı.
     Adıyaman-Yeşilyurt karayolunun 22 kilometresinde çalışmaların tamamlandığını belirten Öz, bu yolun da 2013 sonunda tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
     Malatya-Sivas karayolunun ise 108 kilometresinin ihalesinin yapıldığını ifade eden Öz, İhale değerlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım çalışmalarına hemen başlanacak dedi.
     Öz, Malatya-Gölbaşı karayolundaki Erkenek Tünelinin de yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendedeki Karahan Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER