Darendeye bağlı Ilıca beldesinin kanalizasyon sorunu

Darendeye bağlı Ilıca beldesinin kanalizasyon sorunu çözülüyor


MALATYA (A.A) - Darende ilçesine bağlı Ilıca Beldesi Belediye Başkanı Hasan Bayram, İlbanktan sağlanan yarısı hibe ve 20 yıl vadeli kaynakla kanalizasyon sorunlarının çözüme ulaştırılması için çalışmaların başladığını bildirdi.
     Hasan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında nüfusları kalabalık olmasına rağmen kış döneminde bin 150 kişinin yaşadığı Ilıcanın kanalizasyon sorununun bitmesi amacıyla yaptıkları girişimlerin netice verdiğini belirtti.
     5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması öngörülen projenin 1 milyon 70 bin liraya mal olacağını dile getiren Bayram, kanalizasyon çalışması için 16 bin 500 metre çeşitli çaplarda boru döşeneceğini söyledi.
     Beldedeki Cumhuriyet, İstiklal ve Fatih Mahallelerini kapsayan çalışmanın vatandaşların sorununu çözeceğini vurgulayan Bayram, Daha önce içme suyu, dere ıslahı, çevre düzenlemeleri, spor sahası ve belde girişinin parke taşı kaplanması gibi çalışmalarımız olmuştu, kanalizasyon sistemi ile alt yapımızı bitirmiş olacağız. Yılların hayali gerçekleşiyor. Alt yapıda önemli bir eksikliği daha gidereceğimiz için mutluyuz dedi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Darendeye bağlı Ilıca beldesinin kanalizasyon sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER