Darende festivale hazırlanıyor

Darende festivale hazırlanıyor -Bu yıl 59uncusu düzenlenecek Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin hazırlıkları sürüyor


MALATYA (A.A) - Malatyanın Darende ilçesi, bu yıl 59uncusu düzenlenecek Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline hazırlanıyor.
     24-26 Ağustos 2012 tarihlerinde düzenlenecek festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, geleneksel güreş müsabakaları ile sportif ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği festivale herkesi beklediklerini söyledi.
     Başkan Özkan, bu yıl 59uncusu gerçekleştirilecek festivalde, kortej, mehteran gösterisi, sünnet şöleni, trap atışları, rafting gösterileri, müzik ve eğlence programları, belde ve köy gezileri ile geleneksel kara kucak güreşlerinin yer alacağını kaydetti.
     Başta Darendeliler olmak üzere, ilçeyi tanıyanları, henüz ilçeye gelmemiş olanları da bu vesile ile ağırlamak istediklerini belirten Özkan, Darende Belediyesi, Darendespor Kulübü ve bu yılın Güreş Ağası iş adamı Nuri Çomunun organizesiyle gerçekleştirilecek törenlerde, er meydanına çıkacak pehlivanlara toplam 26 bin lira ödül dağıtılacağını bildirdi.
     Festival hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Özkan, ilçenin içinden geçen Malatya-Kayseri karayolunu bayraklarla süslediklerini, yaklaşan etkinlikler için gurbetçilerin de gelmeye başladığını aktardı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Darende festivale hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER