Darende Milli Eğitim Müdürü Tarak:

Darende Milli Eğitim Müdürü Tarak: -İstikbale ümitle bakabilmemiz için bizleri temsil eden nesilleri dünya standartlarına göre yetiştirmek zorundayız


MALATYA (A.A) - Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, İstikbale ümitle bakabilmemiz için bizleri temsil eden nesilleri dünya standartlarına göre yetiştirmek zorundayız dedi.
     Tarak, okulların açılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlçede eğitim-öğretim faaliyetlerinin sorunsuz başladığını söyleyen Tarak, eğitime verilen değerin geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu vurguladı.
     Eğitim sistemindeki değişiklikle bir dönüm noktası yaşandığını belirten Tarak, bu yıl ilk kez köylerdeki lise öğrencilerinin de taşımalı eğitim kapsamına alındığını kaydetti. Eğitim sistemindeki değişiklik kapsamında ilçedeki okul dönüşümlerinin tamamlandığını dile getiren Tarak, ilçede 3 anaokulu, 13 ana sınıfı, 23 ilkokul, 14 ortaokul ve 8 liseyle eğitim öğretime başlandığını bildirdi.
     Ortaöğretim öğrencilerinin barınması için 3 pansiyon, 3 özel öğrenci yurdunun da faaliyet gösterdiğini anlatan Tarak, ilçede 450 öğretmen ve 50 diğer personel olmak üzere toplam 500 eğitim çalışanının görev yaptığını söyledi.
     Bu yıl atanan 23 yeni öğretmenle birlikte ilçedeki öğretmen ihtiyacının minimum seviyeye indiğini ifade eden Tarak, okullarda birinci sınıf kayıtlarının e-okul sistemi üzerinden yapıldığını, 841 öğrencinin bu yıl ilk kez okulla tanıştığını ve kayıtların halen sürdüğünü dile getirdi. Tarak, ilçede 5 bin 316 öğrencinin eğitim aldığını ve bu sayının artmasını beklediklerini belirtti.
     Zorunlu 12 yıllık eğitim kapsamında ilçedeki Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde İmam-Hatip Ortaokulu açıldığını ve yasa gereği sadece beşinci sınıf öğrencilerinin alınabildiği okula 52 öğrencinin kaydedildiğini bildiren Tarak, Değişen dünyaya ayak uydurabilmek için okullarımız teknolojik olarak sürekli yenilenmektedir. Fatih projesi kapsamında ilk etapta 6 lisemize interaktif etkileşimli tahta kurulmuş ve okullarımıza teslim edilmiştir dedi.
     Sınavla öğrenci alan liseler ve üniversitelere yerleşen öğrenci sayısında önceki yıllara oranla başarının yükseldiğini kaydeden Tarak, ayrıca Kaymakamlığın eğitim desteği sağladığı 62 ihtiyaç sahibi öğrenciden 18inin lisans programlarına, SBS desteği verilen ve ilçe birincisinin de içinde bulunduğu 30 öğrencinin de sınav sonuçlarına göre çeşitli liselere yerleştirildiğini dile getirdi.
     İhtiyaç sahibi ailelerin başarılı çocuklarına yapılan yardımın bu yıl da kaymakamlık tarafından sağlanacağını duyuran Tarak, 90 öğrenciye eğitim desteği verileceğini belirtti.
     Bakanlık tarafından Balaban Lisesine 6 derslik yapıldığını ve bunların yeni eğitim dönemiyle birlikte faaliyete geçtiğini anlatan Tarak, Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesinde güçlendirme çalışması yapıldığını, Ayvalı İlköğretim Okulunun da onarılacağını sözlerine ekledi.
     Eğitimin önemine işaret eden Tarak, İstikbale ümitle bakabilmemiz için bizleri temsil eden nesilleri dünya standartlarına göre yetiştirmek zorundayız dedi.
    
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Darende Milli Eğitim Müdürü Tarak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER