Darülaceze sakinleri Türkiyeyi geziyor

Darülaceze sakinleri Türkiyeyi geziyor -Darülaceze Müdürlüğünce sakinlerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli illere gezi düzenlendi


İSTANBUL (A.A) - Darülaceze Müdürlüğünce sakinlerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli illere gezi düzenlendi.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, sakinlerin barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Türkiyede Gezip Görmediğimiz Yer Kalmasın sloganıyla İstanbulun yanı sıra Çanakkale, Edirne Bursa, Konya, Trabzon, Rize, Artvin, Bolu, Sakarya, Ankara, Kütahya ve Amasyaya kültürel geziler düzenledi.
     Kütahya gezisine katılan Darülaceze sakini Fadime Yalçın, etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bu kadar güzel geçeceğini tahmin etmiyordum. 5 yıldızlı bir otelde 3 gece 4 gün tatil yaptık. Termal suya ve hamama girdim. İnşallah bir daha gideriz dedi.
     Çanakkale gezisinde yer alan Osman Ayhan Arslan da Çanakkaleye ilk kez gittiğini belirterek, gördüğü yerlerden etkilendiğini kaydetti.
     Darülaceze Müdürlüğünün her yıl sakinlerine yönelik düzenlendiği yaklaşık 700 etkinliğe, 30 bine yakın kişi katılıyor.
    
     Muhabir: Sefa Mutlu
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Darülaceze sakinleri Türkiyeyi geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER