DASİDERin iftarında birlik ve beraberlik mesajları

DASİDERin iftarında birlik ve beraberlik mesajları verildi


VAN (A.A) - Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği (DASİDER)in düzenlediği iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
     Rescate Otelde İstedik ki hayat, birlikte yaşansın sloganıyla geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
     İftardan sonra bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, 2011 yılında iki büyük felaket yaşayan Vanın çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, bu depremden sonra ülke olarak birlikte yaşama iradesinin en büyük sınavını verdiklerini bildirdi.
     Depremden sonra Türkiyenin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyiyle Vanlı kardeşlerine yardımcı olmak için adeta birbiriyle yarıştığını ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi:
     Bu birlikte yaşama irademizin en büyük testiydi. Millet olarak bu testten başarıyla geçtik. Son 10 yılda ülke ve toplum olarak yaşadığımız sorunların çözülmesi adına yapılan çalışmalara baktığımızda da önemli mesafelerin alındığını görüyoruz. Elbette çözülmeyen sorunlarımız var. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalar, bundan sonra da devam edecek ve diğer sorunlarımız da yakın zamanda mutlaka çözüme kavuşacaktır. Yeter ki, bu diyalog ortamını, aynı masa etrafında toplanıp konuşabilme iradesini sürdürebilelim ve irademize hiçbir şekilde şiddeti ve kanı bulaştırmayalım dedi.
     Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ise ramazanın insanın kendini her yönüyle hesaba çektiği zaman dilimi olduğunu söyledi.
     Temel problem, Allahın insana verdiği değeri vermeme problemidir olduğunu ifade eden Yeşil, Allahın insanoğluna verdiği bu kıymet ve değer hiçbir canlı ve fani tarafından onun elinden alınma hakkı ve yetkisinin olmadığını söyledi.
     İftara AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, ilçe kaymakamları, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, bölgedeki kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.
     Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda toplumsal barışa katkılarından ötürü Vali Münir Karaloğluna, katılımından dolayı Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşile, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetirene birer plaket verildi.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber DASİDERin iftarında birlik ve beraberlik mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER