DDH Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

DDH Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Sönmez: Menopoz dönemini sağlıklı atlatabilmek için düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Seyhan Sönmez, menopoz dönemini sağlıklı atlatabilmek için düzenli egzersiz yapılması, sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini bildirdi.
     Sönmez, 17 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, menopozun bir süreç olduğunu ve her kadının bu doğal süreci yaşadığını belirtti.
     Bu dönemin hayatın son dönemi olmadığının altını çizen Sönmez, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Menopoz dönemini sağlıklı atlatabilmek için düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Menopoz, mensturasyon kanamalarının kalıcı olarak kesilmesi olup, bu dönemde yumurtalık fonksiyonları yavaşlar ve azalır. Her kadın bu süreci yaşar. Ancak her kadın için farklı özellikte yaşanır. Türkiyede ortalama menopoz yaşı 50-51 arasıdır. Yaşla birlikte, meme kanseri, kalp hastalığı, pıhtılaşma ve inme riski artar. Menopoza giriş döneminde sıcak basmaları, gece terlemeleri, çarpıntı, ciltte kuruluk, saçlarda dökülme, eklem ağrıları, idrar yolu yakınmaları, kilo alımı, baş ağrıları gibi fiziksel ve psikolojik değişiklikler görülür.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DDH Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER