Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı

Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı -Demiryolu Çalışanları Platformu üyeleri, tasarıyı Eskişehirde protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Demiryolu Çalışanları Platformu üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısını Eskişehirde protesto etti.
     KESKe bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türkiye Kamu-Sene bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) yönetici ve üyeleri, Edirne-İstanbul-Bilecik ile İzmir hattından Eskişehire gelerek, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 2 Caddesindeki bir alışveriş merkezi önünde toplandı.
     Grup, daha sonra sloganlar atarak Eskişehir Garına kadar yürüdü.
     Gar önünde, grup adına açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, TBMMye 6 Martta sunulan Demiryollarının Serbestleşmesi hakkında kanun tasarısının, Dünya Bankası ile ABnin direktifleri ve fonlarıyla yabancı uzmanlarca hazırlanan raporlar olduğunu öne sürerek bu çalışmanın Türkiyenin ve Türk halkının çıkarına olmadığını savundu.
     TUS Genel Başkanı Nazmi Güzel de Türkiyenin köklü kuruluşlarının elden çıkarılmaya çalıştığını iddia ederek, 1950li yıllarda demiryollarının taşımacılık sektöründe payının yüzde 68 iken bugün yüzde 1.5e kadar düştüğünü belirterek, Bu hızlı trene binebilmeniz için Ankara-İstanbul 45 avro olacak. Bu demek ki, milletin seyahat özgürlüğü de ortadan kalkmaktadır. Üreten ekonomiyi değil, tüketen ekonomiyi, ticaret ekonomisini savunuyorsunuz diye konuştu.
     Grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER