Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısına tepki

Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısına tepki


NİĞDE (A.A) - CHP Niğde Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Doğan Şafak, Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkındaki Kanun Tasarısına tepki gösterdi.
     Şafak, yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin TCDDnin demiryolu ulaşımında tekel konumda olduğu altyapı ve tren işletmeciliğini özel sektöre açmak istediğini öne sürdü.
     AB uyum sürecinin de bir parçası olarak dayatılan özelleştirmelerle, kar eden bütün kuruluşların özelleştirme adı altında zamanla satılmak istendiğini savunan Şafak, şunları kaydetti:
     AKP hükümetinin getirdiği yasa tasarısı, TCDDde serbestleştirilme yaparak, devletin kamu mal ve hizmet saydığı alanları, atıl vaziyetteki sektörleri rekabete açmak istediğinin en açık örneğidir. Dünya Bankası ve AB raporlarında ısrarla çıkması istenen bu tasarı yasalaşırsa, demiryollarında yerli ve yabancı anonim şirketler altyapı kurabilecek, bakım onarım işine girebilecek, kendi trenlerini bu seferlerde sürerek işletmecilik yapabilecektir. TCDD ise tekel olarak sadece tren ulaşımının trafiğinden sorumlu olacaktır. Yani vasıfsız bırakılacaktır
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER