Demokrasi platformundan çözüm sürecine destek

Demokrasi platformundan çözüm sürecine destek


HAKKARİ (A.A) - Yüksekova Demokrasi Platformu bileşenleri, çözüm sürecine destek verdiklerini bildirdi.
     Demokrasi platformu bileşenleri, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) konferans salonunda çözüm sürecine ilişkin basın açıklaması yaptı.
     Platformun dönem sözcüsü İrfan Sarı, yaptığı açıklamada, esas sürecin demokratikleşme olgusu yaşanırken görüleceğini belirterek, El ele insan haklarının çiğnenmediği bir aydınlanma dönemi yakalamalıyız. Asıl barış ise hakların tanınıp, yasal bir teminata kavuşturulmasıyla gerçekleşir. Gönül gönüle inşa edilecek yüksek kalitede bir adalet olgusu, demokrasi ve insan haklarının olmazsa olmazıdır dedi.
     Projelendirilmiş kalkınma hamlesine toplumun bütün katmanlarının gücü oranında katkı sunması ve ekonomik paydaşlık alışkanlığı yaratılması gerektiğini vurgulayan Sarı, Bu sürecin doğru işleyebilmesi için şeffaflık ilkesi korunmalıdır. Eleştirel yaklaşımlar gerçekten eleştiri niteliğinde olmalı, kavram provokasyonu yapılmamalıdır. Yitirilen her can bu ülkenin büyük kaybıdır. İnsanların ölmeyeceği bir ortam kadar değerli hiçbir şey olamaz diye konuştu.
     Sarı, platform bileşenleri olarak, normalleşme ortamının sağlanması noktasında çaba ve özveriyi önemsediklerine değinerek, çözüm sürecini desteklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Demokrasi platformundan çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER